You are currently viewing Какви качества развива тениса в децата?

Какви качества развива тениса в децата?

  • Post published:August 13, 2020

Казват, че тенисът е най-трудната игра с топка. Определен е като шах, в който се бяга. Изключителна игра, която развива безценни качества и умения. Освен, че поддържа физическата и умствена форма, тенисът създава навици, които се учат само в училището на живота. Но там уроците понякога струват скъпо. 

тенисът развива ценни качества

Какво имаме предвид ли? Попитахме любители, родители и тенисисти, какво поддържа тази страст с години. Ето какво споделиха с нас:

  • Освобождава стреса – Всичката пара и напрежение, натрупано в работа и при проблеми с близки и далечни изчезва мигновено. Като с магическа пръчка вече няма  проблемите и се появяват решенията.

  • Няма възрастови ограничения – Веднъж влюбиш ли се в този спорт, той става част от живота ти. Има тенисисти, които повече от 20 години играят тенис заедно, в един и същ ден през седмицата и по същотото време!

  • Неусетно влизаш във форма – Страхотна кардио тренировка! Използвайки всеки мускул на тялото, в постоянно движение и рязка смяна на посоката, издръжливостта се повишава. И всичко това става в игра, неусетно.

  • Нисък риск от контузии – Това не е контактен спорт и при добра загрявка, рискът от проблеми се свежда до много нисък. Но е важно, техниката на изпълнение на ударите да бъде възможно най-добра. Това е работата на добрия треньор!

  • Научаваш се да поемаш отговорност за резултатите си – Така се изгражда силен характер, да си самостоятелен и да разчиташ на собствените си възможности. От това да дишаш, през правилния екип, до стратегията и крайния резултат.

  • Спорт, който подготвя децата за живота – Независимо какви цели си поставя човек, ако израснеш с тенис, ще имаш много умения за по-качествен и успешен живот. Справяне с предизвикателствата със стратегия и търпение. Спокойно да посрещаш победите, а загубите с достойнство. Да цениш времето и енергията си и да знаеш как да ги възстановяваш.

 

 Тенисът е още много – концентрация, физическа сила, логическо мислене, ловкост, креативност, гъвкавост, бързина и баланс във всеки смисъл! 

 

Това, което прави тениса неповторим е израстването. Ние в академия DTU обучаваме нашите спортисти да израстват чрез играта.